فوندانت چیست؟
خمیر فوندانت یا آیسینگ فوندانت چیست؟
فوندانت یا آیسینگ یک ماده ترکیبی خوراکی است که از آب، قند، ژلاتین و گلیسرول ساخته میشود. فوندانت به دلیل سهولت در استفاده و ایجاد ایدههای خلاقانه در تزئینات خوراکی در سالهای اخیر به یکی از رایجترین و پرمصرفترین مواد اصلی دکور و تزیین در صنعت کیک و دسر تبدیل شده است. در ادامه مطلب با انواع فوندانت، مزایا و مضرات فوندانت آشنا میشویم. با مینا کیک همراه باشید.
انواع فوندانت
فوندانتها از لحاظ ظاهری و برخی از ویژگیها با یکدیگر تفاوت داشته و به انواع مختلفی چون مایع، خمیری و مجسمهسازی تقسیم میشوند که در ادامه آنها را بررسی خواهیم کرد.
فوندانت روان یا مایع (Pour Fondant):
فوندانت مایع نوعی از فوندانت است که به عسل شباهت دارد. این ترکیب کرممانند، در پوشش و یا به منظور پرکردن درون کیک، شیرینی، نبات، آبنبات و… مورد استفاده قرار میگیرد. به طور کلی کیکهایی که تزئینات زیادی دارند، معمولاً با استفاده از فوندانت مایع پوشانده شدهاند.
فوندانت خمیری (Rolled Fondant):
فوندانت خمیری به نامهای مختلفی چون خمیر فوندانت، فوندانت آیسینگ و پتینیس شناخته میشوند. این نوع از فوندانت بیشتر در تزئین کیکها و شیرینیهای عروسیها و جشن تولدها مورد استفاده قرار میگیرد و کاربرد دارد. توجه داشته باشید که علاوه بر آمادهسازی اشکال تزئینی، خمیر فوندانت نیز مانند خمیر ساخت پوشاننده پای، باز میشود و به منظور پوشاندن کیک مورد استفاده قرار میگیرد. این دسته از فوندانتها، در دمای اتاق پایداری قابلقبولی داشته و به راحتی آب نمیشوند.
فوندانت مجسمهسازی (Sculpting Fondant):
فوندانت مجسمهسازی تشابه بالایی با خمیر فوندانت دارد اما باید توجه داشته که این نوع، نسبت به نوع خمیر، از استحکام سختتری برخوردار است. در نتیجه دوام بالا و استحکام سخت، این نوع فوندانت به یک ترکیب بینظیر برای مجسمهسازی تبدیل شده است.
مزیتهای فوندانت چیست؟
فوندانت زیبا و غیرچسبنده است و دردسرهای حمل و سرو کیک را تا حد زیادی رفع میکند. برای همین است که خیلیها موقع خرید کیک آنلاین سراغ کیک فوندانت میروند.
۱. ظاهر زیبا و مجلل
بپذیرید که بزرگترین انگیزه آدمها از سفارش کیک تولد فوندانت یا کیک عروسی عکسگرفتن با آن است! اگر آمادهسازی این کیک را به یک قناد باتجربه بسپارید، محال است نتواند طرح دلخواهتان را با فوندانت روی کیک پیاده کند و کیکی زیبا و باشکوه تحویلتان بدهد. فوندانت دست قناد را برای طراحی کاملا باز میگذارد تا هنگام سفارش کیک بتوانید ایدههای مختلف را امتحان کنید. اینطوری بسته به اینکه کیک تولد سفارش میدهید یا ازدواج، میتوانید طرحهای خلاقانهای برای تزیین کیک انتخاب کنید.
۲. پایدارتر با حمل آسانتر
دردسرهای حمل کیک خامهای که با کوچکترین برخورد آسیب میبیند و طراحی آن به هم میریزد را فراموش کنید. روکش فوندانت حتی اگر به لباس کسی برخورد کند، نه کیک خراب میشود و نه لباس را خراب میکند. ازطرفی نسبت به خامه تحمل فشار بیشتری دارد و دربرابر گرما مقاومتر است.
۳. ماندگاری طولانیتر
فوندانت بهدلیل اشباع زیاد قند بهراحتی فاسد نمیشود و نسبت به سایر تزیینات خوراکی کیک و شیرینی، ماندگارتر است؛ چیزی که سفارش کیک فوندانت را به گزینهای اقتصادی تبدیل میکند.
معایب فوندانت چیست؟
اما اگر چشم روی زیبایی و راحتی ببندیم، عواملی مثل طعم نهچندان خوشایند فوندانت، مضراتی که برای سلامتی دارد و هزینه بیشتر آن نسبت به کیک خامهای، خیلیها را از تهیه کیک فوندانت منصرف میکند.
۱. طعم نامطلوب
گفتیم که فوندانت ترکیب آب و شکر و گلیسیرین است؛ تازه اگر قناد فوندانت را خودش در خانه آماده کند و از فوندانتهای بازاری بیکیفیت استفاده نکند! بیشتر افراد موقع سرو این کیک لایه فوندانت روی آن را جدا میکنند.
۲. مضر برای سلامتی
خمیر فوندانت حاصل ترکیب شکر و روغن هیدروژنه است و هیچ خاصیتی برای سلامتی ندارد. حتی مصرف زیاد آن بهخاطر محتوای شکر زیاد، ضرر هم دارد. به همین خاطر افراد مبتلا به بیماریهای قندی و کبدی با رژیم غذایی کنترلشده نمیتوانند کیک فوندانت نوش جان کنند.
۳. هزینه بالا
آمادهسازی فراست خامه معمولا ارزانتر از آیسینگ فوندانت تمام میشود. برای همین قیمت فوندانت و کیک فوندانت معمولا گرانتر است. البته اگر سراغ خمیرهای دستساز و سالمتر بروید، قیمت آن بیشتر هم میشود.
کاربرد فوندانت چیست؟
امروزه بیش از هر زمان دیگری از فوندانت در تزئین و پخت کیک و شیرینیهای مختلف استفاده میشود. به طور کلی، گسترش استفاده از فوندانت نسبت به دیگر خوراکیها و مواد تزئینی را میتوان نشئتگرفته از مزایا و طعم آنها دانست.
از جمله دلایل گسترش کاربرد فوندانت میتوان به سفید بودن پایه رنگی شکر و در نتیجه، فراهمشدن امکان ایجاد جذابیتهای بصری بینظیر در تولید کیک اشاره نمود. همچنین میتوان به شکل پذیری، عدم وجود پایه آجیل در طعم، عدم وجود مشکلات حساسیتی و… نیز به عنوان مزایا و دلایل کاربرد گسترده فوندانت در شیرینیپزی و قنادی اشاره نمود.
خمیر فوندانت خوردنی است؟
یکی از سوالات رایج و پر تکرار اکثر کاربران وب سایت آریا استورز این است که آیا خمیر فوندانت خوردنیه؟
در پاسخ به این سوال باید گفت که بله خمیر فوندانت قابل خوردن است، اما از آنجایی که در زمان درست کردن آن از حجم زیادی شکر استفاده شده است پس افرادی که دارای بیماری قند و دیابت هستند باید از خوردن کیک های فوندانتی امتناع نمایند.
جایگزین خمیر فوندانت
برای جایگزین خمیر فوندانت شما می توانید از خمیر فوندانت حاضری استفاده نمایید، و یا از خمیر ژلارد به عنوان جایگزین خمیر فوندانت استفاده کنید.
البته برای تزیین حرفه ای انواع کیک های مدرن پیشنهاد ما به شما این است که از خمیر های فوندانت برای تزیین بیشتر استفاده نمایید.
نگهداری فوندانت
اکثر فوندانت ها در بازه زمانی بین ۲۰ تا ۲۴ ماه قابلیت نگهداری را دارند، البته در زمان طرز تهیه وسایل تزیین کیک بهتر است که برای تزیین و طراحی کیک های مدرن و شیک از فوندانت های تاره استفاده شود، تا کیفیت کار شما نیز افزایش پیدا کند.
طرز قراردادن فوندانت روی کیک
برای قراردادن فوندانت روی کیک این مراحل را دنبال کنید:
- ابتدا قطر و ارتفاع کیک را اندازه بگیرید تا بدانید چقدر فوندانت درست کنید.
- فوندانت را نیمساعت زودتر از یخچال بیرون بیاورید و ورز دهید تا کاملا شکلپذیر شود. درصورت تمایل رنگ خوراکی اضافه کنید.
- با وردنه خمیر را فوندانت را باز و کاملا صاف کنید تا به شکل و اندازه دلخواهتان برسد.
- روی کیک را صاف کنید و با یک لایه نازک باترکرم بپوشانید. چسبندگی باترکریم فوندانت را در جای خود نگه میدارد.
- در سریعترین حالت ممکن و تا زمانی که فوندانت نرم و شکلپذیر است، آن را روی کیک بگذارید.
- اگر فوندانت لبههای پایینی کیک را بهطور کامل نمیپوشاند، نگران نباشید. موقع صافکردن فوندانت آن را بهسمت لبهها بکشید تا کمی باز شود.
سخن آخر
فوندانت جزو محبوبترین روکشهای خوراکی برای کیک و شیرینی است که هم بهصورت آماده در بازار وجود دارد و در خانه نیز میتوان تهیه کرد. در متن این مقاله مفصل درباره انواع فوندانت و مزیتها و معایب و نحوه استفاده و نگهداری اشاره کردیم. انتخاب با شما است که برای کیکهای مناسبتی سراغ فراست خامه لذیذ بروید یا با کیک فوندانت شکیل رنگولعاب زیباتری به میز پذیرایی ببخشید.
شما کیک فوندانت را ترجیح میدهید یا کیک خامهای؟ دلیلش چیست؟ نظراتتان را برای ما و همراهان ما بنویسید.
اگر به پخت کیک علاقه دارید میتوانید مقالات مشابه را هم بخوانید:
طرز تهیه کیک بانتی ، طرز تهیه کیک پاییز ، طرز تهیه کیک شاه پسند، طرز تهیه چیز کیک بمب کارامل ، طرز تهیه چیز کیک نوریو
دیدگاهتان را بنویسید